Dobré podmínky panují i na běžeckých stopách.

„Sjezdovka Razula bude v pátek pro lyžaře připravena ve skvělé kondici, celý týden ji zasněžujeme, podmínky jsou výborné. Pravděpodobně nabídneme i večerní lyžování, ještě záleží na aktuálních klimatických podmínkách. V současné době máme na sjezdovkách zhruba 40 centimetrů přírodního a umělého sněhu,“ uvedl manažer Ski areálu Razula Luboš Sušila.

Lyžaři mohou od tohoto týdne ve Ski areálu Razula využívat akci Lyžuj a plav, díky níž získají ve všední dny k vybraným skipasům hodinový vstup zdarma do termálních bazénů relaxačního centra Wellness Horal.

V neděli 11. ledna se na sjezdovce Horal uskuteční dětský lyžařský závod.. Malí závodníci se mohou registrovat do 12 hodin, start je v 13:30. Závodí se ve slalomu ve dvou kolech, nejmenší děti do 4 let mohou soutěžit s rodičem v doprovodu. Startovné je zdarma, pro nejúspěšnější účastníky jsou připraveny hodnotné ceny.

Na své si nyní ve Velkých Karlovicích přijdou i běžkaři. V obci jsou v současné době upraveny již všechny stopy. Ideální příležitost spojit lyžování či výlet na běžkách s ubytováním nabízí hotel Galik, kde nyní platí výrazné slevy ubytování.

Zpestřením návštěvy Velkých Karlovic se může o nadcházejícím víkendu stát Novoroční koncert Chtíc, aby spal..., který se koná v sobotu 10. ledna ve Zvonici Soláň. Zazní koledy, vánoční písně a poezie z Evropy i zámoří, s ukázkami z děl Antonína Dvořáka. Koncert začíná v 15.30 hodin, půl hodiny předtím vystoupí se svým pásmem Dětský pěvecký sbor při ZŠ Velké Karlovice.

www.novinky.cz